5 بازی برای یادگیری دانش آموزان + قابل توجه والدین و معلمین

بازی و سرگرمی چیزیه که تصویر بهتری برای یادگیری در ذهن آدم ها میگذارد، بازی برای یادگیری نیز میتونه اثر بهتری بر روی اندیشه بچه ها بگذارد. خاطرات اکثر ما از کودکی بازی هایی هست که در آن دوران داشته ایم. ثبت خاطرات و یادآوری آنها در دوران بزرگسالی یک حس و حال خوشایندی در وجود ما می گذراد.

فکر کنم یادتون باشه بازی هایی که در بچگی داشته اید چندتا بودند و چه جور بازی می کردید. چه روندی داشته و با چند نفر توی آن بازی ها رفاقت خوبی بین شما ایجاد می کرده است. یک حس نوستالژی که هر وقت صحبت از آن میشود، ناخودآگاه لبخند بر روی لبان شما می نشیند. حتی اگر در بدترین حالت ممکن باشید چنین خاطراتی می تواند فضای ایجاد شده را متحول کند.

واقعا به این فکر کرده اید که با این بازی ها چقدر بچه ها و رفقاتون را و بهتر می شناختید. چقدر از زمان بازی درگیر شخصیت های هم بازیتون می شدید و دوست داشتید که با همدیگر بهترین نتیجه را بگیرید. سعی می کردید با شناختی که از هم داشتید روند بازی را جوری جلو ببرید که از بقیه عقب نمونید. یا حتی هم بازی هایی انتخاب کنید که با شخصیت شما همخوانی داشته باشند.

می بینید که بازی برای یادگیری شما چه کارهایی که نکرده است. خوب همین است دیگر هم خاطره براتون بجا گذاشته و هم یادگیری های مفیدی براتون داشته است.

 

بازی برای یادگیری بچه ها

چند نمونه بازی 

چند بازی برای یادگیری احساس عاطفه جتماعی برای فرزندان پیشنهاد کرده ایم که توضیحات آنها را نیز در بخش بعد میتونید مطالعه کنید.

اینکه چقدر خود والدین با بچه هاشون همراه باشند کاری است که بخواهند کیفیت روابط خود را بهبود  ببخشند یا نه. برای اولین بار و حتی چندبار با آنها بودن می تواند یادگیری آنها را بیشتر کند و از طرفی اعتمادشان را به مدیریت بازی.

در ابتدا

کشیدن احساسات شان بر روی کارت

نشان دادن احساس خود بدون کلام

بازی بروز انواع احساسات خود در میان جمعیت

نوشتن متن روی کارت های مخصوص

بازی قدردانی 

توضیحات بازی های یادگیری عاطفی اجتماعی

1- از کودکان بخواهید کارتی ازاحساس خود بکشند و کارت یکنوع بازی شبیه لوتو خود را علامت گذاری کنند. اولین کسی که درست تشخیص بدهد برنده می شود. این بازی به کودکان کمک می کند تا احساسات خود را بهتر بشناسند و بیان کنند. 

2- از بچه ها یا تعدادی از بچه ها بخواهید که به نوبت احساسات مختلف را نشان دهند در حالی که سایر کودکان حدس می زنند که چه احساسی ابراز می شود. این بازی به کودکان کمک می کند تا نشانه های غیرکلامی را درک کنند و احساسات دیگران را تشخیص دهند.

3- بازی در جمعیت به کودکان اجازه می دهد تا شناسایی و ابراز احساسات خود را در یک محیط امن و حمایتی تمرین کنند. همچنین با تشویق بازیکنان به در نظر گرفتن احساسات دیگران، همدلی را تقویت می کند.

4- کارت ها سناریوهای مختلفی دارند که برای حل آنها نیاز به همکاری دارد. به عنوان مثال، یک کارت ممکن است بگوید “با استفاده از یک دست برج بسازید”. این بازی به کودکان کمک می کند تا مهارت های کار گروهی و ارتباطی را توسعه دهند.

5- در بازی قدردانی از بچه ها بخواهید به نوبت چیزی را که برای آن سپاسگزار هستند به اشتراک بگذارند. این بازی به کودکان کمک می کند تا بر جنبه های مثبت زندگی خود تمرکز کنند و حس قدردانی را در خود پرورش دهند.

 

این هم یک بازی دیگر

بازی ایفای نقش هم بازی هست که بچه ها می توانند به نوبت سناریوهای مختلفی را اجرا کنند که به مهارت های اجتماعی و عاطفی مانند حل تعارض یا ابراز همدلی نیاز دارد. این بازی به کودکان کمک می کند تا مهارت های اجتماعی و عاطفی خود را به صورت عملی توسعه دهند.

 این بازی ها فقط یک نقطه شروع برای کارهای گروهی و اجتماعی هستند. بازی‌ها و فعالیت‌های زیادی وجود دارد که می‌توان از آنها برای ترویج یادگیری عاطفی اجتماعی در کودکان استفاده کرد. شما هم می توانید بازی هایی که به نظرتون به بچه ها کمک می کند تا به رابطه هاشون چه عاطفی و چه اجتماعی کمک می کند، پیشنهاد دهید.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید