حقایقی تلخ اما واقعی از والدین شاغل + راهکارهایی برای والدین

چند وقت پیش با یکی از همکاران در مورد آمار و حقایقی از والدین شاغل صحبت می کردیم که واقعا دچار مشکلات زیادی هستند. چون بیشترین افرادی که با آنها سر وکار دارم والدین هستند، دقیقا اول بازگشایی مدارس آمار مراجعینی که تقاضای جلسات دارند، بالا میرود. در این بین معلمانی هم هستند که دقیقا دچار نوسان کاری یا به نوعی به هم ریختگی زمانی می شوند.

همکارم که بهترین دوست من در زمینه کوچینگ والدین نیز هست، دقیقا با همین مسئله روبروست. آمار و حقایقی تلخ اما واقعی در این مورد وجود دارد. بالطبع والدین در این مسیر چالش هایی دارند. علیرغم این چالش ها، والدین شاغل می توانند کارمندانی با بهره وری بالا باشند. تحقیقات نشان داده است که مادران شاغل اغلب کارآمدتر از همتایان بدون فرزند خود هستند و شرکت هایی با سیاست های دوستدار خانواده تمایل دارند نرخ حفظ کارکنان بالاتر، و عملکرد کلی بهتری داشته باشند.

مزایا و معایب شاغل بودن والدین

برای انتخاب هر تصمیم معمولا یک سری گزینه هایی هست. در مورد انتخاب یک شغل برای یک پدر یا مادر نیز حتما اولویت ها و فرصت هایی در نظر گرفته شده است. در بعد مالی اینکار که شکی در آن نیست بهبود حاصل شود. اما چقدر میتواند درآمد راهگشا باشد، این جوابی هست که هر والدی میتواند به آن فکر کند.

در انتخاب چنین تصمیمی مزایا و معایبی وجود خواهد داشت. احتمال اینکه در همان زمان عواقب کار را نبینبم یا حتی بهش فکر نکنیم هم هست. ممکن است مزایای کار چنان مارا هیجان زده کند که معایبش را نبینیم. یا حتی در دیدن آن عیوب ناتوان باشیم. برای این کار میتوانم به شما کشیدن جدولT را پیشنهاد کنم.

در یک برگه آچهار یا آپنج یک خط از بالا به پایین بکشید یعنی صفحه را نصف کنید. در قسمت بالا صفحه میتواند به اندازه 5 سانت یک خط افقی بکشید. سمت راست از بالا بنویسید مزایای شاغل بودن و سمت چپ همان بالا هم معایب اینکار را کامل بنویسید. حداقل 7 مورد برای هر کدام در نظر بگیرید. هر کدام از قسمت ها که وزن سنگین تری داشت میتواند به شما در انتخاب دید بهتری بدهد.

نمونه جدول

مزایایی که این شغل برای من و خانواده ام دارد معایبی که میتواند این شغل برای من و خانواده ام داشته باشد
1- 1-
2- 2-
3- 3-

تا ده مورد یشتر نیز میتوانید در جدول برای خودتان یادداشت کنید. آن موقع تصمیم بهتری خواهید گرفت. این را در نظر بگیرید که در این انتخاب چه کسانی با شما شریک هستند. و به این دو تا سؤال نیز پاسخ دهید.

1- انتخاب من چه تاثیری در رفتار، احساس و افکار همسر و فرزندان من میگذارد؟

2- در این تصمیم آنها چقدر میتوانند مانع ایجاد کنند یا مشوق شما باشند؟

آماری واقعی از والدین شاغل

والدین شاغل نیز ممکن است احساس گناه یا اضطراب در مورد گذراندن زمان کافی با فرزندان خود را تجربه کنند. حقایقی تلخ اما واقعی و آماری شگفت انگیز:

تعداد مادران شاغل در چند دهه گذشته به طرز چشمگیری افزایش یافته است. در سال 1975، تنها 47 درصد از مادران دارای فرزند زیر 18 سال در نیروی کار بودند. تا سال 2019، این تعداد به 72 درصد افزایش یافت.

ایجاد تعادل بین مسئولیت های کاری و خانوادگی می تواند منبع اصلی استرس برای والدین شاغل باشد. یک نظرسنجی توسط انجمن روان‌شناسی آمریکا نشان داد که 45 درصد از والدین شاغل می‌گویند که مدیریت کار و مسئولیت‌های خانوادگی منبع اصلی استرس است.

والدین شاغل اغلب در یافتن مراقبت از کودک مقرون به صرفه و قابل اعتماد با چالش هایی روبرو هستند. در ایالاتک نظرسنجی توسط مرکز تحقیقاتی پیو نشان داد که 56 درصد از والدین شاغل گفتند که تعادل بین مسئولیت‌های شغلی و مسئولیت‌های خانواده‌شان بسیار یا تا حدودی دشوار است.

آیا راه حلی برای والدین شاغل وجود دارد؟

البته راه‌حل‌ها و استراتژی‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند به والدین شاغل در ایجاد تعادل بین مسئولیت‌های کاری و خانوادگی کمک کند. در اینجا چند نمونه آورده شده است:

ترتیبات کاری انعطاف پذیر:

کارفرمایان می توانند ترتیبات کاری انعطاف پذیری مانند دورکاری، ساعات کاری انعطاف پذیر یا اشتراک کاری را ارائه دهند. این می تواند به والدین اجازه دهد تا برنامه های خود را برای انجام بهتر مسئولیت های خانوادگی تنظیم کنند.

راه حلی برای والدین شاغل

داشتن سیاست های دوستدار خانواده:

کارفرمایان می توانند سیاست های دوستدار خانواده در برنامه کاری خود مانند مرخصی والدین با حقوق، مراقبت از کودک در محل و بیمه سلامت خانواده را اجرا کنند. این سیاست ها می تواند به کاهش بار مالی ناشی از تشکیل خانواده و کاهش استرس والدین شاغل کمک کند.

فرهنگ حمایتی در محل کار:

کارفرمایان می توانند یک فرهنگ حمایتی در محل کار اجرا کنند که نیازهای چنین افرادی را تشخیص دهد و برای آنها ارزش قائل شوند. این می تواند شامل ارائه برنامه های مربیگری یا کوچینگ باشد. حتی می توانند برنامه هایی مثل فراهم کردن منابع برای مراقبت از کودکان و ایجاد فرصت هایی برای توسعه شغلی باشد.

مدیریت زمان:

والدین شاغل می‌توانند از استراتژی‌های مدیریت زمان مانند اولویت‌بندی وظایف، تفویض مسئولیت‌ها و تعیین حد و مرز بین زمان کار و خانواده استفاده کنند. این می تواند به آنها کمک کند تا بهره وری خود را به حداکثر برسانند و استرس را کاهش دهند.

مراقبت از خود:

والدین شاغل می توانند فعالیت های خودمراقبتی مانند ورزش، مدیتیشن یا گذراندن وقت با دوستان و خانواده را در اولویت قرار دهند. این می تواند به کاهش استرس و بهبود رفاه کلی کمک کند.

والدین شاغل به دنبال حمایت کننده باشید

والدین شاغل به دنبال حمایت کننده باشید:

والدین شاغل می‌توانند از خانواده، دوستان یا سازمان‌های حرفه‌ای که منابع و توصیه‌هایی برای ایجاد تعادل بین مسئولیت‌های کاری و خانوادگی ارائه می‌دهند کمک بگیرند. این می تواند به آنها کمک کند که کمتر احساس انزوا کنند و بیشتر با جامعه ای از افرادی که تجربیات مشابهی را به اشتراک می گذارند، ارتباط برقرار کنند.

این آماری که ارائه شد تنها بخشی از مشکلات والدین شاغل است. والدین مخصوصا مادر که چند مسئولیت سخت را به عهده دارند. این تنها بخشی از حقایقی واقعی اما تلخ برای والدین بود که با ارئه راهکارها و اقداماتی که صورت خواهد گرفت مطمئنن راهگشا خواهد بود. مهمترین برنامه ای که می تواند به والدین کمک کند داشتن یک برنامه منظم و مدرن امروزی است. میشود به خانواده ها کمک کرد در صورتی که خودشان نیز این را بخواهند. بخواهند دردسرشان را کمتر کنند.

ممکن است در برخی ادارات و سازمان ها مشاورینی باشند که همراهی و حمایت شان کنند. اما طرح ریزی یک برنامه منسجم بدون کمک یک کوچ سختی هایی هم برای زندگی خانوادگی ایجاد خواهد کرد. ایجاد تعادل بین کار و زندگی خانوادگی کاری مشکل و شدنی خواهد بود.

کوچینگ والدین شاغل

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید